vrijdag 22 juli 2011

Kunst in Knokke

Griet Dobbels (1964) Windsocks

Hebben we tijdens het weekje Zeeland ook nog wat cultureels gedaan? Jazeker, onderweg stappen we af bij ieder beeld dat we tegenkomen. Op de boulevard van Knokke kom je op die manier niet meer aan fietsen toe want het stikt daar van de galeries en beeldhouwwerken.
Bij terugkeer thuis merk je dat je nog meer kunst hebt gezien dan je al dacht. Zo vermoedde ik niet dat de wapperende windvangers hierboven en beneden een kunstobject vormen. Het heet Windsocks en de kunstenares is Griet Dobbels, die graag kunst maakt die na verloop van tijd vergaat om het tijdelijke en vergankelijke te benadrukken. Zo maakte zij ook een Madonna van vet met vogelzaadjes.
Het aardige van Knokke is dat er op straat zowel traditionele en hedendaagse kunst te zien is, dus naast De dichter van Ossip Zadkine ook Venus met varkentje van Billio Nic.

Griet Dobbels (1964) Windsocks

Griet Dobbels (1964) Windsocks

Er zijn nogal wat kunstwerken die geliefd zijn bij kinderen om te beklimmen zoals deze haas van David Flanagan (1941), officiële naam is Hospitality

Ossip Zadkine (1890-1967) De dichter

Beeld (detail) voor Aurora Galerie Leo Cleymans

Hetzelfde beeld van de andere kant gezien

Nog een vrouwenbeeld voor dezelfde galerie

Gezellig samen in bad van de Belgische kunstenares Odile Kinart

Een foto in de categorie 'Dorine and Bas were here'

Mickey Mouse snel gefotografeerd toen er even geen kinderen op of onder lagen

Billio Nic (1950-2008) Venus met varkentje

Hetzelfde beeld van de achterzijde dat begrijpelijk maakt waarom de kunstenaar Nicolaas Billiau zijn naam veranderde in BILlio Nic :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten